Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik heb een alarm in mijn woning. Krijg ik nu korting op mijn premie?

Maar al te vaak wordt deze vraag aan ons gesteld: als ik een alarm installeer in mijn woning, krijg ik dan korting op mijn verzekeringspremie?

 
Het is inderdaad zo dat u een korting op uw verzekeringspremie diefstal krijgt als u in uw polis vermeldt dat u thuis een alarm hebt geïnstalleerd.
Let op: dit alarm moet wel aan specifieke voorwaarden van de verzekeringsmaatschappij voldoen, anders krijgt u de korting niet. Deze voorwaarden kunt u verkrijgen in ons kantoor.
Met een inboedel van boven de 125.000 euro bent u sowieso verplicht om een alarm te installeren. 
 

Advies Smismans & Partners

Vanuit onze ervaring met inbraken adviseren wij u om, als het niet wordt verplicht door de verzekeringsmaatschappij, NIET te vermelden dat u thuis een alarm hebt. Namelijk, u krijgt niets vergoed als achteraf blijkt dat uw alarm niet opstond tijdens de inbraak.
En helaas, dat komt maar al te vaak voor… Denk maar aan de hond of kat die losloopt in huis, waardoor het alarm niet kan worden opgezet. Even naar de bakker heen en terug, ‘Ik ben maar even weg, niet nodig om alarm op te zetten’ … etc.
 

Diefstalpreventie

Voor alle duidelijkheid: wij adviseren wel degelijk om een alarm thuis te installeren.  Dit is nog altijd een efficiënte manier om inbrekers af te schrikken. Ter illustratie: dit jaar, 2015, hebben wij geen enkele inbraak dienen te regelen in een huis met alarm. De inbraken waar wij ter plaatse kwamen in 2015, vonden altijd plaats in een huis zonder alarm.